STONEFACES

Silvery-yhtye syntyi kolmen bändin "raunioille": Steeples, Mirages ja STONEFACES, mistä viimeisestä muutama (muistinvarainen) historiatieto:

Yhtäätä oli APPLEDUMPLIGS, jossa soitti Purasen Markus kitaraa, Pertti "Parta" Lampinen rumpuja ja minä myös kitaraa. Toisaalta oli ryhmä, jossa soitti Pertti "Pepe" Valtonen (laulu ja kitara), Tapani Iltola (basso), Jaakko Hakkarainen (rummut) ja Risto Pernu (kitara), jonka nimeksi oli valittu tuo Stonefaces. Pepe halusi keskittyä vain laulamiseen ja tarvittiin kitaristia ja näin houkuteltiin Palle kitaristiksi tuohon ja komppikitaristiksi Purasen Make. Näissä operaatioissa aina joku tipahteli pois - tuloksena kohtuullisen käyttökelpoinen kokoonpano (juliste).
Vas. ylh: Tapani "Tiltu" Iltola, oik. ylh: Markus "Pikku-Make" Puranen, kesk. ylh: Jaakko "Jaska" Hakkarainen, kesk: Aarno "Palle" Yliselä, alh: Pertti "Pepe" Valtonen. Tässä juliste v:lta 1965 (?).

STONE

Musiikki oli tuolle ajalle tyypillisesti suosikkicovereita, englannin(???)kielellä. Käytännössä biisit nauhoitettiin radio-ohjelmista ja kuuntelemalla opeteltiin soinnut ja soolot. Ja se englanti! Foneettisesti sinnepäin äännettyä sotkua. Englanninopettajan painajaisuni (eipä sille kyllä sanoja näytettykään - ei muillekaan). Konvakeikkoja ja jonkinverran muitakin herui sen verran mitä Steeples tai Mirages eivät ehtineet hoitaa.
Voitettiin jokin maakunnallinen bändikilpailukin ja saatiin keikka Koivurantaan, missä meidät pantiin säestämään vierailevaa Dannyä. Toi mukanaan uunituoreen biisinsä "Vähän ennen kyyneleitä" nuotit, yritti sitä takahuoneessa meille hyräillä ja me soitettiin se NOPEANA ROKKINA! Oli siinä pojalla seuraamista!
No, onneksi saatiin korjata moka myöhemmin isossa Amiksen konsertissa, missä tehtiin hyvä duuni Dannyn taustabändinä.
Aikaisempiin bändeihin verrattuna Stonefacesin työtyyli oli jo päämäärätietoisempaa ja soittotaitokin pikkuhiljaa kehittyi.

Ja hei! Stonefaces soitti alkuperäisessä kokoonpanossaan keikan Pesäkallion tanssiparatiisissa Lahdessa 2. syyskuuta 2006

.mov videotiedosto pienellä kuvalla tuosta keikasta: Stonefaces Lahdessa

Valitettavasti suljettu Windows Media Player ei toista kuin Microsoft-firman omia videoformaatteja, mutta .mov (ja lukuisille muille videoformaateille) löytyy monia ilmaisia playereita, kuten:

VLC player

Quicktime player

Laajakaistan pitäisi tuottaa datan striiminä ja sitä ei siis tarvitse imuroida omalle koneelle, mutta voihan sen niinkin (koko 70MB).

===============================================================================================

Bändien kokoonpanot kuitenkin "elivät" koko ajan, toisia tuli ja toisia lähti. Lyhyempi- ja pitempiaikaisia kokoonpanoja pystytettiin ja hajotettiin. Miragesista tuli välillä Mirages Five, Steeplesistä New Steeples...
Yksi lyhytaikainen kokoonpano oli "Urpo Helkovaaran tanssiyhtye" -Stonefaces.
Upi oli ilman bändiä Steeples-jaksonsa jälkeen(hän oli muuten yksi Jyväskylän kovimmista sen ajan kitaristeista(!). Upi kertoi -lähinnä ilmoitusasiana- valitsevansa seuraavaksi bändikseen Stonefacesin. Se oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä - Palle siirtyi sähköurkuihin. Bändin musiikkiprofiili rupesi kyllä kallistumaan sinne lavatanssiyhtyeen suuntaan.

STONE2
Kuvassa takana: Urpo "Upi" Helkovaara, keskellä vas: Sakari "Saka" Jousenkylä, keskellä oik: Jaakko "Jaska" Hakkarainen, edessä vas: Pertti "Pepe" Valtonen, edessä oik: Aarno "Palle" Yliselä

"Pelastus" tästä kehityksestä tuli kohta Silveryn sadunomaisessa hahmossa!
Paluu Silvery-sivulle