Klikkaapa

Tästä

jos haluat tutustua Silvery-hemmojen uudempaan (v. 2003) hengentuotteeseen "Myöhässä taas" -CD

Muussa tapauksessa jatkanet tosta alasuuntaan Silvery-yhtyeen historiallisempiin vaiheisiin:

Silvery-yhtye:

(se alkuperäinen)

Pekka"Vando" Suvanto, Veikko "Veksa" Nyberg, Pertti "Pepe" Valtonen, Sakari "Saka" Jousenkylä, Aarno "Palle" Yliselä

Bändin hellyttävä eka TV-keikka, klikkaa

Silvery66.wmv

Valitettavasti muista TV-esiintymisistä ei dokumentteja (toistaiseksi) ole löytynyt.

"Silvery 2:ssa"

soittivat sittemmin vielä:

Juhani "Jussi" Kauppinen, Rauno "Roope" Julin


Tässä kuvat (sori laatu) Silveryiden julisteista:

Silvery1

eka kokoonpanosta


Silvery2

tokasta


Radiokommentti vuosien takaa (Calle Lindholm): "Me mentiin Hectorin kanssa täysin perseellemme sen takia koska, tota noin niin, se oli niin hyvä ku se oli. Siis mitä yllättävimmistä pikkukylistä löyty niin tajuttomia bändejä! Siis jotka soitti niinku paremmin kun monet hesalaiset bändit mut ei koskaan päässyt esille koska ne oli siellä! Kaiken maailman Kalajoelta ja ja, tota noin niin.... No esimerkiks Silvery. Tää Vand... no se on kieltämättä se Vandon vanha bän... Vando Suvannon vanha bändi. Mut siis... mbh...ehän mää oo semmosta, tota noin niin, Deep Purplea kuullu koskaa Suomessa ku se. Niil oli ensinnäkin niin mieletön basisti, et se kundi... olis voinu mennä mihin tahansa bändiin koko maailmassa ja se olis ollut aina yhtä hirvee ässä!"
"Jee jee jee" -ohjelmasarjassa Radio Mafiassa 1996, alla klikaten ko. Callen vuodatus ja pari livebiisiä kuunneltavana:

Silveryvaasassa69(Hush, I maybe wrong)


Silvery-yhtye oli tunnetuin ja suosituin jyväskyläläinen pop-yhtye 1960-luvun loppupuolella. Se kiersi runsaasti Suomea - Pellosta Hankoon - sekä yksinään kuin myös useilla kiertueilla mm. Anki Lindqvistin, Arto Sotavallan ja Sami Babitsinin kanssa kuuluen tuohon aikaan johtavaan, legendaariseen Dannyn johtamaan D-tuotanto- "talliin". TV-esiintymisiä oli pitkälti toistakymmentä bändin lyhyehkön aktiivielon aikana.


Tanssipaikat ja erityisesti tuona koulubileiden kulta-aikana, koulut tulivat Silverylle tutuiksi ympäri Suomen. Ja vastaavasti Silvery tuli tutuksi lukemattomille tuon ajan koululaisille ja tansseissa kävijöille.
Yhtye hajosi suosionsa aallonharjalla opiskelu- ja armeija"sotkuihin" juuri, vielä siihen aikaan ei-helsinkiläisille bändeille harvinaisen herkun, levynteon kynnyksellä. Yhtyeen jäsenet jatkoivat tahoillaan musiikin ammattilaisina ja aktiiviharrastajina.
60-lukulais"buumin" iskettyä suomalaisiin 90-luvun alussa, Silverykin saatiin houkutelluksi kasaamaan rivinsä uudelleen esiintymistä varten. "Yes SIR!" -tapahtumasta Jyväskylässä alkoi uusi yhteistyö - eikä se jäänytkään tuohon yhteen keikkaan! Vuonna -91 yhtyeeltä ilmestyi single "Taas sataa/Kaukana". 1995 taas 13 kappaleen kokoelma (CD ja kasetti) "Popparin paluu". Laulut ovat yhtä (Beach Boys -lainaa "There's no other like my baby" eli "Ei ole toista") vaille Silveryn jäsenten omaa käsialaa. Tyyleinä kirjo ronskista rockista reippaan rallin kautta aina herkkään rakkauslauluun saakka. Pyrkimyksenä olikin säilyttää olennaisin alkuperäisestä Silverysaundista ja -tunnelmasta näissä tämänkinpäivän kappaleissa, kuten moniääninen laulu ja pääasiassa aidot instrumentit. Kahden laulutyyliltään erilaisen solistin luoman, Silverylle ominaisen musiikin monipuolisuuden lisäksi. "Sillisalaattimaisuuden" uhallakin.
Keväällä -95 julkaistu kokoelma osoittautui arvostelumenestykseksi:
-"...Popparin paluu on leimallisesti nykyaikaa, mutta siihen on siunaantunut herkullisia juttuja sieltä kullatulta 60-luvulta..." Rumba 10/95
-"...pop-äijät ovat ymmärtäneet rakennuttaa paluulleen kunnon soundit, joten kohtaamisesta on muuksikin kuin nostalgiseksi tripiksi..." Rytmimusiikki 5/95
-"...Popparin paluulla on paljon opetettavaa musiikkinsa kuoliaaksi steriloivale nuoremmalle polvelle. Silveryllä on lunkia svengiä ja huumoriotetta, joka välittyy myös levyä kuunteleville..." Keskisuomalainen 29.6.95
-"...Suurin osa omista biiseistä on kerrassaan mainioita ja ne esitetään niin laulannan kuin soitannon osalta erinomaisesti..." Muusikko kesä-heinäkuu -95
-"...Popparin paluu on ennakko-odotuksia miellyttävämpi kuriositeetti..." Soundi elokuu-95
Levyn kappaleita on soiteltu kohtuullisen ahkerasti sekä valtakunnallisessa kuin alueradioissakin. Ostettukin sitä on. Tästä rohkaistuneena Silvery-yhtyeen puuhamiehet työskentelevät hiki hatussa (no, ehkä ei ihan...) seuraavan levyn materiaalin luomisen ja harjoittelun parissa. Kun muilta kiireiltä ehditään. Perästä kuului siis... (kts. "Myössä taas" -CD)
silvery-69historiallinen kuva ja levyn biisit
Tästä levyn kappaleet kuunneltavissa mp3:na. Levyllä parempi äänikvaliteetti: (klikkaa nimeä)

Tanssi!

Jäjet hiekassa

Kuinka monta kertaa

Voimaa, voimaa

Ei ole toista

Leiki kanssani

Päiväuni

Ei kai haittaa

Taivas tummenee

Kaukana

Taas sataa

Kappale elämää

Unta en saa

Jos haluat levyn tai sen kappaleet kokonaisina tiedostoina, mailaa!

SILVERY KAUNOKIRJALLISUUDESSA

"Ilariksi itsensä esitellyt paljasjalkainen, resuisissa farkuissa ja väljässä T-paidassa oleksiva kaveri kyhnyttää haarojaan.
- Kyllä te ootte liikaa vain tanssibändi. Viikko sitte kävi Silvery ja se oli tosi kova. Mahtavat kuteetki kaikilla. Niillä on tosi taitava soolokitaristi. Mahtava homma."
Juhani Kellosalo: "Hanneksen evankeliumi", romaani, 1994. (sivu 114)

"...Tällä hetkellä (1966?) Blues Section, Topmost, Jormas ja Ernos kuuluvat pohjoismaiden parhaimpiin. Eri puolilla maata on kasvamassa sellaisia yhtyeitä kuin Upsound, SILVER (korostus kotisivunpitäjän -huomaa kaamea kirjoitusvirhe) ja Tonics..."
Pekka Gronow ja Seppo Bruun: "Pop-musiikin vuosisata" s.93.

Jos klikkaat tä:stä: BOURRE(1,1MT), saat .mp3:n "Bourrelaulu", jota kappaletta joskus Silverykin Ankin, Dolivon Jorin ja muiden Kivikasvotyyppien kanssa keikalla laulo.

silvery5Palle ja vehkeitä. Huomaa Accusetit ja Voxit!

silvery6

silvery7

silvery8

Takaisin"Palle"-sivulle
Silverya edelsi monet kokoonpanot ja bändit. Yksi monista oli STONEFACES. Tästä Stonefaces-sivulle

Vandolla on hyvät ja informatiiviset kotisivut (Oikeammin Vandon ja Sue Van Doe-bändin)

- Paina

Tästä

NIGHTRIDER

Jyväskyläläinen kulttuuriteko: "NIGHTS OF THE SIXTIES"-tupla-CD ja antologia!

Mitä ihmettä? Paina

Tästä