Silveryjulisteita (sori laatu):
Tuoreen kokoonpanon toinen keikka oli Laukaan Pernasaaren poikakodissa pidetyssä nuorisotapahtumassa, missä paikalla oli valtakunnallistakin lehdistöä sekä ennen kaikkea iskelmälaulaja Erkki Pohjanheimo, joka sattui myös olemaan Yle:n ohjelmatuottaja. Pohjanheimo tykästyi bändin stemmailuun ja kutsui sen syksyllä alkavaan tv:n uuteen nuorisomusiikkiohjelmaan "Valmiina - pyörii". Näin yhtye sai nopeasti tunnettavuutta ja nostetta koko maassa. Olihan silloin ainoastaan yksi valtakunnallinen tv-kanava, eikä nuoriso-ohjelmiakaan ollut tunkuun asti, joten valtaosa nuorisosta seurasi sitä mitä oli tarjolla.
Silveryn manageriksi tarjoutui Ylen Jyväskylän paikallisradiossa nuorisotoimittajana työskentelevä Jukka Konttori. Energinen ja idearikas Konttori junaili bändille varsinaisen keikkabuumin ympäri Suomea. Kuvaavaa Jukan aktiivisuudesta oli mm. lehti-ilmoitus Helsingin Sanomissa, missä mainostettiin Silveryn ensi keikkaa Suomen popväen ykkösklubilla, Natsalla : "Silvery - Suomen paras?"-otsikolla. Konttorin uhkapeli onnistui ja paikalle tullut maan parhaaseen tarjontaan tottunut hesalaisnuoriso ja iso joukko paikallisia bändisoittajia pitikin yhtyeen suorituksesta, mikä osaltaan silotti tietä menestykseen.
Runsaan keikkailun tuoman tunnettuuden ja taidollisen kehityksenkin myötä, Silvery saavutti nuorison keskuudessa kasvavaa suosiota ja muiden soittajien hyväksynnän osaavana bändinä. Normaalien esiintymisten ohessa keikkailtiin mm. Jukka Kuoppamäen kanssa ja esim. kutsu esiintymään kahdesti Porin pop- ja jazz festareilla -67 viestitti arvostuksesta popväen piirissä.
Tässä videopätkä Porista v. 67, missä Silvery-jäbät juuri lauteilla (huomaa Veksan komeat amisviikset): Pori67
Lukuisat tv-esiintymiset sekä kärkipään sijoitukset ajan poplehdistön ja radion bändiäänestyksissä vahvistivat edelleen yhtyeen asemaa valtakunnallisesti.
Talvella -68 samalla keikalla Dannyn kanssa tuli puheeksi tuolloin johtavan ohjelmatoimiston, D-Tuotannon, riveihin siirtyminen. Keväällä -68 tulikin ehdotus kiertueesta Anki Lindqvistin kanssa. Onnistuneen testikeikan jälkeen bändi kiinnitettiin kesäkiertueelle yhdessä Ankin, ruotsalaisen undergroundbändi Baby Grandmothersin, Kivikasvojen Ismo Sajakorven ja Georg Dolivon sekä Arto Sotavallan kanssa. Kiertueiden lisäksi Silveryn keskeisiä soittopaikkoja olivat koulutanssit ("konvat"), oppilas- ja ylioppilaskuntien järjestämät bändibileet, urheilu- ja nuorisotalot. Niin Keski-Suomessa kuin laajemminkin, Lapista eteläisimpään Suomeen. Eksoottisimmasta päästä talvella Laajavuoren laskettelukeskuksen juurella kuorma-auton lavalla soittaminen, jossa myös riemukkaasti yhdessä Simo Salmisen kanssa Rotestilaulu sai kyytiä tai pankkisalin sisältä soitettu keikka Lisää nuorisotiloja -toritapahtumassa.
Valitettavasti Silvery-yhtyeen ensimmäinen kokoonpano hajosi juuri suosionsa huipulla ja levynteon kynnyksellä lokakuussa -68, opiskeluiden ja armeijaan astumisien johdosta. Vando ja Palle kasasivat vielä uuden Silvery-kokoonpanon, mihin mukaan saatiin Steeplesissä soittanut basisti Jussi Kauppinen ja Tetetermitestä kitaristi Rauno "Roope" Julin. Musiikki muuttui proge-tyylisemmäksi omaksuen myös juuri maailmalla päätään nostavan hevirockin piirteitä. Lyhyen olemassaolonsa aikana "Silvery 2" ehti keikkailla Sami Babitzinin kanssa ja kisailla YLEn järjestämässä kisassa Suomen bändimestaruudesta, mistä irtosi 2. sija, Pave Maijasen Kopet-yhtyeen napatessa voiton. Edellytykset jatkaa keskisuomalaisena pop-bändinä olivat kuitenkin useista syistä kaventuneet niin, että vuonna 1969 jälkimmäinenkin kokoonpano lopetti.
Silveryn jäsenet jatkoivat tahoillaan musiikin ammattilaisina ja aktiiviharrastajina.
Vuonna 1990 joukko Lyseon entisiä oppilaita järjesti 60-lukutapahtuman, jonne myös alkuperäinen Silvery kutsuttiin soittamaan. Keikka johtikin bändin aktivoitumiseen uudelleen yhteisen, tällä kertaa oman musiikin tekoon. Tuloksena ilmestyi ensin single ja sittemmin "Popparin paluu" -CD. Muutama live-keikkakin soitettiin mm. v.-98 julkaistun Night of the Sixties tupla-CD levyn julkaisukeikka. Vuonna 2003 Silvery julkaisi "Myöhässä taas" CD:n omista sävellyksistä ja sanoituksista. Myös Ankin ja Silveryn jälleennäkeminen ja yhteisesiintyminen Peurunka Beat 2003:ssa oli kohokohta, mistä julkaistiin myös herkkä livetallenne.
"Uuden Silveryn" tuotoksiin on suhtauduttu positiivisesti, mm: "...Popparin paluu on leimallisesti nykyaikaa, mutta siihen on siunaantunut herkullisia juttuja sieltä kullatulta 60-luvulta..." Rumba 10/95
-"...mutta se kulkee, ja esimerkiksi nimikappaleen (Myöhässä taas - säv./san. Suvanto) tyyppistä vääntöä kuuntelee hyvin mielellään" (Muusikko 2/2004)
Silveryläisten musiikillinen aktiviteetti on viime vuosina suuntautunut ensi kädessä omiin bändeihin, sävellystöihin sekä julkaisuihin. Yhteyttä on myös pidetty ja Jyväskylän Kesän antama mahdollisuus käydä läpi tämän 60-luvun jyväskyläläisen suosikkibändin tekemisiä sen alkumetreiltä nykypäivään kunnon livekonsertin puitteissa vuonna 2015, oli innostavaa.
Konsertista ei saatu talteen kunnollista äänimateriaalia, mutta tässä harjoitteluversio Hush-biisistä, mikä siis myös Popparissa soitettiin Silvery II:n voimin. Katso kuva SilveryII:sta:
Ja kuuntele biisi: Hush
Muita kuvia Popparin konsertista:
Kuvat: Risto Urrio
Ja
Bändin hellyttävä eka TV-keikka, klikkaa Silvery66.wmv
Valitettavasti muista TV-esiintymisistä ei dokumentteja (toistaiseksi) ole löytynyt.
Heh, tässä linkki 2.9.2018 YLEn kadonneenlevynmetsastajatNyman&Nattila -ohjelmaapätkään aiheesta (huom. Saka mainittu;): Radiopläjäys
Radiokommentti vuosien takaa (Calle Lindholm): "Me mentiin
Hectorin kanssa täysin perseellemme sen takia koska, tota noin niin, se oli niin hyvä ku se oli.
Siis mitä yllättävimmistä pikkukylistä löyty niin tajuttomia bändejä! Siis jotka soitti niinku
paremmin kun monet hesalaiset bändit mut ei koskaan päässyt esille koska ne oli siellä!
Kaiken maailman Kalajoelta ja ja, tota noin niin.... No esimerkiks Silvery. Tää Vand... no
se on kieltämättä se Vandon vanha bän... Vando Suvannon vanha bändi. Mut siis... mbh...ehän
mää oo semmosta, tota noin niin, Deep Purplea kuullu koskaa Suomessa ku se. Niil oli ensinnäkin
niin mieletön basisti, et se kundi... olis voinu mennä mihin tahansa bändiin koko maailmassa
ja se olis ollut aina yhtä hirvee ässä!"
"Jee jee jee" -ohjelmasarjassa Radio Mafiassa 1996, alla klikaten ko. Callen vuodatus ja pari livebiisiä kuunneltavana:
Silveryvaasassa69(Hush, I maybe wrong)
Tässä osin toistoa aikaisemmasta historiikista (kirjoitettu vuosia sitten, en henno poistaa) Silvery-yhtye oli tunnetuin ja suosituin jyväskyläläinen pop-yhtye 1960-luvun loppupuolella. Se kiersi runsaasti Suomea - Pellosta Hankoon - sekä yksinään kuin myös useilla kiertueilla mm. Anki Lindqvistin, Arto Sotavallan ja Sami Babitsinin kanssa kuuluen tuohon aikaan johtavaan, legendaariseen Dannyn johtamaan D-tuotanto- "talliin". TV-esiintymisiä oli pitkälti toistakymmentä bändin lyhyehkön aktiivielon aikana.
Jos haluat levyn tai sen kappaleet kokonaisina tiedostoina, mailaa!
"...Tällä hetkellä (1966?) Blues Section, Topmost, Jormas ja Ernos kuuluvat pohjoismaiden parhaimpiin.
Eri puolilla maata on kasvamassa sellaisia yhtyeitä kuin Upsound, SILVERY (korostus kotisivunpitäjän) ja Tonics..."
Pekka Gronow ja Seppo Bruun: "Pop-musiikin vuosisata" s.93.
Jos klikkaat tä:stä: BOURRE(1,1MT), saat .mp3:n "Bourrelaulu", jota kappaletta joskus Silverykin Ankin, Dolivon Jorin ja muiden Kivikasvotyyppien kanssa keikalla laulo.
Palle ja vehkeitä. Huomaa Accusetit ja Voxit!
Takaisin"Palle"-sivulle
Silverya edelsi monet kokoonpanot ja bändit. Yksi monista oli STONEFACES.
Tästä Stonefaces-sivulle